YLEISESITTELY

Suomen Betel Kodit yhdistys ei ole perinteinen hoitokoti, vaan kristillinen yhteisö, mihin kuka tahansa voi tulla asumaan, työskentelemään ja toipumaan riippuvuuksista. Suomen Betel Kodit yhdistys ottaa vastaan epätoivoisia, hädässä olevia ihmisiä suoraan kadulta, missä tilassa tahansa, heti ensimmäisen tapaamisen tai yhteydenoton jälkeen.

Vieroitusoireiden läpi autetaan rakastaen ja kannustaen henkilökohtaisesti. Päihteidenköyttöä, tupakointia tai korvaushoitoja ei sallita.

Suomen Betel Kodit yhdistys pyrkii olemaan mahdollisimman itsenäinen taloudellisesti. Yhteisössä asumiseen ei tarvita yhteiskunnan tai muuta taloudellista tukea. Jokainen Betelin asukas ottaa osaa talon töihin ja työskentelee päivittäin yhteisön toiminnan pyörittämiseksi ja oman henkilökohtaisen toipumisen edistämiseksi.

Suomen Betel Kotien yhdistysessä ei ole palkattuja työntekijöitä, jopa talon johtajat ovat kaikki itse Suomen Betel Kodit yhdistyksen ohjelman läpikäyneitä ja sitä kautta johtajuuteen kasvaneet ja asuvat Suomen Betel Kotien jäseninä.

Ensimmäinen Suomen Betel Koti sijaisi Riihimäella. Kansainvälinen Betel lähettää työntekijöitä ulkomailta johtamaan ja auttamaan kodin käynnistysvaiheessa.

Voit osallistua toimintaan rukoilemalla, taloudellisesti tukien tai antamalla muita lahjoituksia sekä kertomalla ihmisille tästä mandollisuudesta. Halutessasi olla aktiivisesti mukana tai kuulla säännöllisesti uutisia Suomen Betel Kotien työn etenemisestä Suomessa ota yhteyttä.

Betel on hyväntekeväisyysjärjestö, joka on perustettu auttamaan alkoholisteja, narkomaaneja ja syrjäytyneitä korjaamaan särkyneet elämänsä.

Päämääränä on antaa heille mahdollisuus muuttaa elämänsä Jeesuksen Kristuksen rakkauden kautta lämpimässä perheenomaisessa ilmapiirissä. Kansainvälinen Betelin toiminta alkoi yli 35 vuotta sitten Espanjassa.

Se on ollut apuna tuhansille miehelle ja naisille vapauttaen heidät ongelmista, jotka hallitsivat heidän elämäänsä. Tällä hetkellä Kansainvälisessa Betelin keskuksissa asuu yli 2500 ihmistä; yli 95 kaupungissä ja 25:sa eri maassa.

Vuonna 2004 perustettiin Suomeen yhdistys, jonka tavoitteena oli aloittaa Betelin työ Suomessa.

Yhdistyksen jäsenet ovat vierailleet useasti Venäjällä Kolosokin Betelin kodissa ja tukeneet sen toimintaa humanitäärisesti. Perustamisvaiheesta asti on Suomen Betel Kotien yhdistys toiminnalle etsitty tiloja. Kesällä 2008 yhdistys lopulta vuokrasi Helsingin ja Riihimäen kaupungeilta tilat, joissa toiminta alkoi syksyn 2008 aikana. Helsingin Arabiassa sijaitsee kontaktipiste ja Riihimäellä Suomen Betel Koti.