Jos haluat rahallisesti tukea toimintaamme, infoa löydat alhala:

Handels Banken

Suomen Betel kodit YHDISTYS

Tili numero: IBAN FI 14 313110 0 1214588

Pankin koodi BIC: HANDFIHH

Suomen Betel kod. 313110 – 1214588

Y-Tunnus: 2014433-5

RAHANKERÄYSLUPA Nº: RA/2017/1137

Betel on 35 vuotta sitten Espanjassa perustettu kristillinen järjestö, jonka tarkoituksena on täyttää niiden ihmisten tarpeita, jotka syystä tai toisesta ovat syrjäytyneet yhteiskunnasta.

Autamme muun muassa päihderiippuvaisia, alkoholisteja ja muita samankaltaisissa tilanteissa olevia ihmisiä. Betelin tarkoituksena on auttaa ihmisiä eheytymään osoittaen ja opettaen uusia arvoja rikkimenneiden tilalle.

Suurin osa mukana työssämme olevista ohjaajista ovat itse jossakin vaiheessa olleet keskuksessamme autettavina. Kodissa asuvat ovat sitoutuneet noudattamaan tiettyjä työllemme elintärkeitä sääntöjä. Keskukseen tullaan vapaaehtoisesti tietyn pituisille jaksoille. Tarvittaessa ja niin halutessaan, autettava voi jäädä keskukseen pidemmäksikin aikaa.

Suomen Betel Kodit Yhdistys aloitti toimintansa jo yli kahdeksan vuotta sitten. Työn aloitti Pasi Teittisen johtama ryhmä, joka vaikuttui näkemistään Betel keskusten tuloksista eri puolilla maailmaa. Sen seurauksena, Suomen Betel Kodit rekisteröitiin, laillistettiin ja sen myötä toiminta aloitettiin.

Alussa toiminnan tarkoitus oli tukea Viipurissa sijaitsevan keskuksemme toimintaa. Myöhemmin Suomen Betel Kodit Yhdistyksen toiminnan keskus siirtyi Riihimäelle, jossa kaupunki vuokrasi meille kiinteistön Lasitehtaantiellä. Täällä olemme toimineet jo lähes neljän vuoden ajan, ja sinä aikana keskuksessamme on ollut yhteensä yli 150 eri ikäistä avuntarvitsijaa.

Suteemme kaupunkiin ja virkavaltaan ovat olleet tänä aikana erinomaiset. Toimintamme on täysin vapaaehtoista, eikä myöskään ole valtion rahoittama. Pyrimme olemaan tässä suhteessa täysin riippumattomia, ja sen tähden joudumme tekemään päivittäin työtä tarpeidemme täyttämiseksi.

Eri kaupat ja seurakunnat avustavat meitä ruokatarpeilla. Toiminnallamme on myös kirpputori Helsingin Töölosa, jossa otamme vastaan ja myymme erilaisia huonekaluja, vaatteita ja muita tavaroita.

Tarjoamme asiakkaillemme myös muuttoapua ja kuljetuspalveluita pientä korvausta vastaan. Tämä kaikki on toimintamme pääasiallinen tulolähde. Samalla keskuksessa asuvat pääsevät näin tekemään hyödyllistä toimintaa kuntoutuksen ohella.

Halutessasi voit auttaa meitä ja työtämme lahjoittamalla siivous- ja elintarvikkeita, sekä muita esineitä ja tavaroita, joita et enää välttämättä tarvitse. Otamme niitä vastaan mielellämme, mikäli haluat lahjoittaa ne käyttöömme. Kiitoksia avustasi!